Alegerea parchetului laminat potrivit poate fi o sarcină dificilă, având în vedere varietatea de optiuni disponibile pe piata. Acest ghid iti va oferi informatii si sfaturi pentru a face o alegere inteleapta.

 1. Stabilește-ți bugetul: Primul pas în alegerea parchetului laminat este să-ți stabilești un buget. Parchetul laminat poate avea prețuri variate, în funcție de marca, calitatea și aspectul dorit. Fii realist în privința sumei pe care ești dispus să o investești și asigură-te că găsești un echilibru între calitate și cost.

 2. Stil și aspect: Următorul aspect important este stilul și aspectul parchetului laminat. Există o gamă largă de culori, modele și texturi disponibile. Gândește-te la designul general al încăperii în care va fi instalat parchetul și alege un stil care se potrivește în mod armonios. Poți opta pentru parchet laminat care imită lemnul natural sau alte materiale, cum ar fi piatra sau marmura.

 3. Clasa de utilizare și rezistența la uzură: Un alt factor crucial în alegerea parchetului laminat este clasa de utilizare și rezistența la uzură. Parchetul laminat este clasificat în funcție de gradul de rezistență la trafic și uzură. Clasele de utilizare variază de la 23/31 (potrivite pentru încăperi cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele) până la 33/34 (potrivite pentru zone cu trafic intens, cum ar fi holurile sau zonele comerciale).

 4. Grosimea și sistemul de montaj: Grosimea parchetului laminat poate varia de la 7 mm până la 12 mm sau mai mult. De obicei, un parchet laminat mai gros oferă o mai bună rezistență și izolare fonică. De asemenea, ia în considerare sistemul de montaj al parchetului. Majoritatea parchetului laminat modern utilizează sistemul de încuietoare (click), care facilitează instalarea fără a fi nevoie de adezivi sau cuie.

 5. Evaluarea caracteristicilor speciale: În funcție de nevoile și preferințele tale, poți evalua și alte caracteristici speciale ale parchetului laminat, cum ar fi rezistența la umiditate, rezistența la zgârieturi sau protecția împotriva decolorării. Aceste caracteristici pot fi importante în anumite zone, cum ar fi bucătăria sau baia.

 6. Citește recenzii și solicită mostre: Înainte de a face o achiziție, este întotdeauna util să citești recenzii ale diferitelor mărci și modele de parchet laminat. Poți căuta și să obții mostre pentru a vedea cum arată și se simte parchetul înainte de a lua o decizie finală.

 

Distingo 563 Nagoya 10mm
Parchet laminat Egger Stejar alb Cesena EPL143N 12mm
Parchet laminat Egger Stejar alb Cesena EPL143N 12mm

Mai jos vom enumera mai multe modele de parchet laminat:

Egger:

 • Egger Home
 • Egger Pro Classic
 • Egger Kingsize
 • Egger Longlife
 • Egger Aqua+

 

2. Tarkett:

 • Tarkett iD Inspiration
 • Tarkett Trends
 • Tarkett Starfloor Click Ultimate
 • Tarkett Vintage
 • Tarkett Woodstock

 

3. Alsapan:

 • Alsapan Trend
 • Alsapan X-Press
 • Alsapan Urban
 • Alsapan Stonegate
 •  

Acestea sunt doar câteva exemple de modele de parchet laminat oferite de mărcile Egger, Tarkett și Alsapan. Fiecare marcă are o gamă variată de stiluri, culori și finisaje pentru a alege în funcție de preferințele tale și cerințele spațiului în care vei instala parchetul. Asigură-te să consulți specificațiile detaliate ale fiecărui model pentru a alege parchetul laminat care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Parchet Laminat Alsapan - Alsafloor Distingo 502 Bastide Blanc 10mm
Parchet Laminat Alsapan - Alsafloor Distingo 502 Bastide Blanc 10mm
Solid 564 Alison 12mm
Solid 564 Alison 12mm

Alegerea celui mai bun parchet laminat poate fi o decizie importantă, deoarece va afecta aspectul și durabilitatea încăperii tale. Asigură-te că iei în considerare bugetul, stilul, clasa de utilizare, grosimea, sistemul de montaj și alte caracteristici speciale înainte de a face achiziția. Fă cercetare și compară opțiunile disponibile pe piață pentru a alege parchetul laminat care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și spațiului în care va fi instalat.