Atunci cand vine vorba de amenajarea casei sau apartamentului, parchetul este unul dintre elementele de baza care pot schimba complet atmosfera si aspectul incaperilor. Este important sa alegi parchetul potrivit in functie de fiecare camera in parte, luand in considerare mai multi factori, cum ar fi utilizarea frecventa a camerei, stilul decorativ, nivelul de umiditate si altele. In acest articol, iti vom oferi sfaturi practice pentru alegerea parchetului in functie de fiecare camera din locuinta.

Parchet laminat Alsapan Solid Plus 705 Papyrus
Parchet laminat Alsapan Solid Plus 705 Papyrus
  1. Holul si zona de intrare Holul si zona de intrare sunt primele locuri pe care le vezi atunci cand intri intr-o casa sau apartament, deci parchetul ales aici ar trebui sa creeze o prima impresie placuta. Deoarece aceste zone sunt expuse la trafic intens si la murdarie adusa de incaltaminte, parchetul trebuie sa fie rezistent la zgarieturi si usor de curatat. Opteaza pentru parchet din lemn dur, cum ar fi stejarul sau fagul, care au o rezistenta superioara in fata uzurii.

Parchet Laminat Alsapan – Alsafloor Distingo 450 Nature Oak 10mm
Parchet Laminat Alsapan – Alsafloor Distingo 450 Nature Oak 10mm

2. Sufrageria si livingul Sufrageria sau livingul sunt zonele de relaxare si petrecere a timpului liber, unde parchetul trebuie sa ofere confort si un aspect estetic placut. Aici poti alege parchet din lemn masiv, care adauga caldura si eleganta incaperii. Daca preferi un aspect mai modern, parchetul laminat sau cel din lemn stratificat poate fi o alegere buna, deoarece ofera o gama larga de culori si texturi.

3. Dormitorul In dormitor, parchetul trebuie sa creeze o atmosfera relaxanta si placuta pentru odihna. Parchetul din lemn masiv este o optiune populara pentru dormitoare, deoarece adauga o senzatie de confort si intimitate. Poti alege nuante mai inchise pentru a crea o atmosfera mai intima sau culori deschise pentru a lumina incaperea. O alta optiune interesanta ar putea fi parchetul din bambus, un material durabil si ecologic.

4. Bucataria In bucatarie, parchetul trebuie sa fie rezistent la umiditate, pete si zgarieturi. Opteaza pentru parchet laminat sau din lemn stratificat cu o protectie speciala impotriva apei. Parchetul din lemn masiv nu este recomandat in bucatarie din cauza expunerii la umezeala si riscului de deformare. Alege culori mai inchise sau modele cu texturi care sa ascunda mai bine urmele de uzura si murdarie.

5. Baia si zona de serviciu In baie si zona de serviciu, umiditatea este un factor important de luat in considerare. Parchetul din lemn nu este potrivit pentru aceste incaperi, deoarece poate fi afectat de umezeala si poate deforma. Opteaza pentru parchetul ceramic, linoleum sau vinil, care este rezistente la umezeala si usor de curatat. Poti alege modele sau texturi care sa se potriveasca cu decorul general al locuintei tale.

6. Camerele pentru copii Daca ai copii, este important sa iei in considerare si nevoile lor atunci cand alegi parchetul. In camerele pentru copii, poti opta pentru parchet laminat sau din lemn stratificat, care este durabil si usor de curatat. Poti alege modele colorate sau cu imprimeuri pentru a adauga un aspect ludic si vesel camerei.

Parchet Laminat Alsafloor Osmoze Congo Oak 140 8mm
Parchet Laminat Alsafloor Osmoze Congo Oak 140 8mm
Parchet laminat Egger Stejar gri Cesena EPL150 12mm
Parchet laminat Egger Stejar gri Cesena EPL150 12mm

In concluzie, alegerea parchetului potrivit pentru fiecare camera din locuinta este esentiala pentru a crea un mediu functional, estetic si durabil. Tine cont de factori precum traficul, nivelul de umiditate si preferintele personale pentru a face cea mai buna alegere. Odata ce ai ales parchetul potrivit, asigura-te ca este instalat corespunzator pentru a te bucura de el pe termen lung.