Incalzirea in pardoseala a devenit o solutie din ce in ce mai populara pentru a asigura un confort termic optim in locuinte. Pe langa beneficiile evidente de a avea podele calde, aceasta tehnologie ofera si o eficienta energetica superioara sistemelor de incalzire conventionale. In acest articol, vom explora ce este incalzirea in pardoseala, cum functioneaza si de ce este o alegere excelenta pentru a fi combinata cu pardoseala din lemn.

Distingo 449 Alberta Oak 10mm
Strong 162 Victory Oak 12mm
Parchet Pluta Egger Lemn Eureka EPC028 10mm

Incalzirea in pardoseala este un sistem de incalzire care utilizeaza conducte sau cabluri incalzite ingropate in podea pentru a furniza caldura direct in incapere. Aceasta tehnologie exista de secole, dar a devenit mai accesibila si mai eficienta odata cu avansul tehnologic.

Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi de doua tipuri principale: cu apa calda sau electrice. Sistemele cu apa calda folosesc un sistem de conducte prin care circula apa incalzita de un boiler sau de un sistem centralizat de incalzire. Sistemele electrice, pe de alta parte, utilizeaza cabluri incalzite care sunt montate direct in podea. Ambele tipuri de sisteme pot fi utilizate cu succes in combinatie cu parchetul.

Incalzirea in pardoseala ofera o serie de beneficii semnificative, ceea ce explica popularitatea sa tot mai mare. Iata cateva dintre acestea:

  1. Confort termic superior: Podelele calde creeaza o senzatie placuta la atingere si distribuie caldura uniform in intreaga camera, asigurand astfel un confort termic deosebit.

  2. Eficienta energetica: Incalzirea in pardoseala utilizeaza o temperatura de functionare mai scazuta decat sistemele de incalzire conventionale, ceea ce reduce consumul de energie si costurile de incalzire.

3. Design interior flexibil: Pardoseala incalzita permite eliminarea radiatoarelor sau convectoarelor din incapere, ceea ce ofera mai multa flexibilitate in designul interior al locuintei.

4. Calitatea aerului interior: Sistemele traditionale de incalzire pot ridica particule de praf sau alergeni, in timp ce incalzirea in pardoseala nu agita aerul, contribuind la un mediu interior mai curat si mai sanatos.

Parchet Triplustratificat Tarkett SALSA AFRICAN MAHOGANY 550049056

Atunci cand alegem un parchet pentru a fi utilizat in combinatie cu incalzirea in pardoseala, trebuie sa tinem cont de anumite aspecte importante.

  1. Conductivitate termica: Este esential ca parchetul sa aiba o conductivitate termica buna pentru a permite transferul eficient al caldurii catre suprafata pardoselii. Materialele naturale, cum ar fi lemnul masiv sau lemnul stratificat, sunt cele mai potrivite pentru aceasta tehnologie.

  2. Grosimea parchetului: Grosimea parchetului influenteaza timpul de incalzire si eficienta sistemului. Un parchet subtire permite transferul mai rapid al caldurii, in timp ce un parchet mai gros poate necesita mai mult timp pentru a atinge temperatura dorita. Recomandarea generala este ca parchetul sa aiba o grosime de maximum 15 mm.

  3. Stabilitatea dimensionala: Este important ca parchetul sa fie stabil din punct de vedere dimensional pentru a evita deformarile sau cracarea in urma schimbarilor de temperatura si umiditate. Parchetul stratificat sau cel solid, cu straturi de lemn dispuse in directii diferite, ofera o rezistenta mai buna la astfel de probleme.

  4. Acabamentul de suprafata: Parchetul destinat incalzirii in pardoseala trebuie sa aiba un finisaj special care sa permita dilatarea si contractia lemnului in conditii de temperaturi variabile. Este recomandat sa se utilizeze lacuri sau uleiuri speciale pentru parchet incalzit.

Osmoze 437 Grey Buiding 8mm
Parchet laminat Egger Stejar gri Cesena EPL150 12mm
Parchet laminat Egger Stejar gri Cesena EPL150 12mm

Incalzirea in pardoseala reprezinta o solutie moderna si eficienta pentru asigurarea confortului termic in locuinta. Combinate cu un parchet adecvat, aceste sisteme ofera un ambient placut, economii de energie si un design interior flexibil. Asigurati-va ca consultati specialisti in domeniu si alegeti un parchet potrivit pentru a beneficia la maximum de toate avantajele incalzirii in pardoseala.

Incalzirea in pardoseala ofera un confort termic optim, distribuind caldura in mod uniform in intreaga incapere si eliminand senzatia de picioare reci, reducand astfel variatiile de temperatura.

Pe lângă acestea, incalzirea in pardoseala este eficientă din punct de vedere energetic. Deoarece căldura se ridică treptat din podea, se minimizează pierderile de căldură în comparație cu alte sisteme de încălzire. Astfel, se poate realiza o economie semnificativă a costurilor de încălzire pe termen lung.

 

Parchet Laminat Egger Stejar sălbatic natur EPL182 10mm
Parchet Laminat Egger Stejar sălbatic natur EPL182 10mm

De asemenea, incalzirea in pardoseala este silențioasă, fără zgomote sau sunete neplăcute asociate cu alte tipuri de încălzire. Aceasta contribuie la o atmosferă mai calmă și relaxantă în interiorul locuinței.

În final, merită menționat că incalzirea in pardoseala poate fi integrată și controlată prin sisteme de automatizare inteligente, permițând reglarea temperaturii în funcție de nevoile și preferințele individuale.

Toate aceste motive fac ca incalzirea in pardoseala să fie o opțiune atractivă și populară pentru încălzirea locuințelor și a altor spații.

Preluarea telefonica a comenzilor: De Luni pana Vineri, intre 09:00 – 17:00 / Sambata 09:00 – 14:00

*In afara acestui program, va rugam sa ne transmiteti comenzile sau mesajele dvs pe email: clasico35@yahoo.com

*PRODUSELE SE LIVREAZA EXCLUSIV PRIN FIRMA DE CURIERAT.

Toate comenzile pe acest site, realizate online sau telefonic, se supun termenilor si conditiilor acestui site.

Va rugam, pentru confirmarea stocurilor si a termenelor de livrare sa ne contactati telefonic.

Telefon

0744 303 668

0743 178 727