Parchet Pluta Egger Stejar Abakan EPC038 10mm
Parchet Pluta Egger Stejar Abakan EPC038 10mm
Parchet Pluta Egger Stejar Waltham alb EPC002 10mm
Parchet Pluta Egger Stejar Waltham alb EPC002 10mm

Inainte de a incepe procesul de montare a parchetului, este important sa efectuati unele pregatiri preliminare. Primul pas este sa alegeti tipul potrivit de parchet pentru spatiul dvs. Exista o varietate mare de optiuni disponibile, cum ar fi parchetul laminat,parchetul din pluta, parchetul triplustratificat fiecare avand caracteristici si avantaje specifice. Luati in considerare aspecte precum durabilitatea, rezistenta la umiditate, aspectul estetic si bugetul disponibil inainte de a face alegerea finala.

Urmatorul pas este sa pregatiti suprafata pe care urmeaza sa montati parchetul. Este esential ca aceasta sa fie curata, nivelata si uscata. Indepartati orice resturi de adeziv sau vopsea veche si umpleti eventualele goluri sau crapaturi. Verificati nivelul suprafetei si ajustati, daca este necesar, pentru a evita denivelarile si defectele in momentul montarii parchetului.

Parchet Laminat Egger Stejar Bayford Alb EPL199 10mm
Parchet Laminat Egger Stejar Bayford Alb EPL199 10mm
Parchet Egger Rezistent la apa / Cu izolatie fonica Ardezie Jura antracit EPD045 7,5mm
Parchet Egger Rezistent la apa / Cu izolatie fonica Ardezie Jura antracit EPD045 7,5mm

Inainte de a incepe instalarea propriu-zisa, este recomandat sa lasati parchetul sa se aclimatizeze in spatiul respectiv timp de cel putin 48 de ore. Acest lucru permite lemnului sa se adapteze la nivelul de umiditate si temperatura din incaperi, minimizand riscul de deformare ulterioara.

Pentru a incepe montarea propriu-zisa, va trebui sa pregatiti un plan de instalare. Luati in considerare directia in care doriti sa orientati parchetul si modul in care veti amplasa lamelele pentru un aspect estetic placut. De asemenea, calculati cantitatea necesara de parchet, tinand cont de rezerve pentru eventuale defecte sau reparatii ulterioare.

Odata ce sunteti pregatit, incepeti prin a instala un strat de izolatie fonica si termica. Acest strat ajuta la reducerea zgomotului si izolarea termica a podelei. Apoi, incepeti sa montati primul rand de parchet, asigurandu-va ca este aliniat corect si fixat in loc prin sistemul de imbinare specific fiecarui tip de parchet.

Continuati sa montati randurile de parchet, asigurandu-va ca lamelele sunt bine fixate intre ele. Utilizati un ciocan de lemn sau o bucatarie speciala pentru a asigura o imbinare perfecta. Aveti grija sa lasati un spatiu mic de dilatare la perimetru pentru a permite dilatarea naturala a lemnului.

Pe masura ce progresati, asigurati-va ca suprafata parchetului ramane curata si libera de resturi. Verificati constant nivelul si alinierea parchetului pentru a evita eventualele denivelari sau inegalitati. Daca intampinati dificultati in procesul de montare, consultati instructiunile producatorului sau solicitati sfatul unui specialist.

La finalizarea montarii parchetului, efectuati o curatare finala si aplicati un strat protector, cum ar fi ulei sau lac, pentru a proteja si imbunatati aspectul parchetului. Urmati instructiunile producatorului pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 

Montarea parchetului poate fi o sarcina laborioasa, dar cu rabdare, atentie la detalii si respectarea instructiunilor specifice fiecarui tip de parchet, veti putea realiza o instalare reusita. Bucurati-va de noua pardoseala si de frumusetea pe care o aduce in locuinta dvs.!

ATENTIE ! PRODUSELE PORTA DOORS SE LIVREAZA EXCLUSIV PE ZONELE BUCURESTI-ILFOV.
Optional
Strada, Nr, Localitate, Judet