Montarea parchetului laminat este un proces important si poate fi realizata cu succes urmand cativa pasi cheie. Iata un articol despre cum sa montati parchet laminat in mod corect.

Parchet laminat Egger Stejar Zermatt bej nisip EPL092N 8mm
Parchet laminat Egger Stejar Zermatt bej nisip EPL092N 8mm
Parchet Laminat Egger Stejar Bardolino EPL035 8mm
Parchet Laminat Egger Stejar Bardolino EPL035 8mm

Parchetul laminat este o optiune populara de parchet laminat datorita aspectului sau estetic, rezistentei si usurintei de intretinere. Montarea corecta a parchetului laminat este esentiala pentru a obtine rezultate durabile si atractive. Iata ghidul complet despre cum sa montati parchetul laminat in propriul dvs. spatiu.

  1. Pregatirea spatiului: Inainte de a incepe montarea parchetului, asigurati-va ca spatiul este pregatit corespunzator. Curatati si nivelati suprafata existenta, indepartand orice impuritati sau denivelari. Este important ca suprafata sa fie uscata si fara umiditate excesiva.

  2. Acclimatizarea parchetului: Deschideti ambalajele de parchet laminat si lasati-le sa se acclimatizeze in spatiul in care urmeaza sa fie montat timp de cel putin 48 de ore. Acest lucru va permite parchetului sa se adapteze la umiditatea si temperatura ambienta.

3. Substratul: Pregatiti substratul pentru montarea parchetului laminat. Puteti utiliza un strat de folie de polietilena sau un strat de underlayment special pentru a asigura izolarea fonica si protectia impotriva umezelii. Asigurati-va ca substratul este neted si ca orice imperfectiuni sunt corectate in prealabil.

4.Stabilirea primului rand: Incepeti montarea parchetului dintr-un colt al camerei. Pastrati o distanta de aproximativ 1 cm intre parchet si pereti pentru a permite dilatarea naturala a lemnului. Asigurati-va ca primul rand este drept si utilizati cleme sau suruburi de fixare pentru a fixa placile in loc.

5. Imbinarea placilor: Pentru a obtine o montare uniforma si rezistenta a parchetului, asigurati-va ca placile sunt bine imbinate. In mod obisnuit, parchetul laminat are un sistem de clic, care permite imbinarea usoara a placilor. Asigurati-va ca blocajele sunt complet fixate si ca nu exista spatii intre placi.

6. Montarea randurilor urmatoare: Continuati montarea parchetului in randuri succesive, imbinand placile intr-un model de incrucisare. Asigurati-va ca fiecare rand este bine fixat in loc si ca exista o distributie uniforma a placilor in intreaga suprafata.

7. Finalizarea montarii: Atunci cand ati terminat de montat parchetul laminat in toata suprafata, verificati daca toate placile sunt bine fixate si ca nu exista spatii sau goluri vizibile. Instalati plinte sau elemente de finisaj pentru a completa aspectul si pentru a acoperi rosturile de dilatare.

ATENTIE ! PRODUSELE PORTA DOORS SE LIVREAZA EXCLUSIV PE ZONELE BUCURESTI-ILFOV.
Optional
Strada, Nr, Localitate, Judet
Parchet laminat Tarkett NAVIGATOR Vespucii 504415066 12mm
Parchet laminat Tarkett NAVIGATOR Vespucii 504415066 12mm

Montarea parchetului laminat este un proces care necesita rabdare si atentie la detalii. Asigurati-va ca urmati instructiunile producatorului si ca aveti toate instrumentele necesare la indemana. Daca nu aveti experienta in montarea parchetului, este recomandat sa apelati la serviciile unui specialist pentru a obtine rezultate optime.

In concluzie, montarea parchetului laminat poate fi realizata cu succes daca se urmeaza corect pasii de instalare. Este important sa acordati atentie pregatirii spatiului, imbinatei placilor si finalizarii corespunzatoare. Parchetul laminat reprezinta o alegere excelenta pentru un aspect estetic placut si o pardoseala durabila si usor de intretinut.

Parchet laminat Egger Stejar Melba natur EPL190 12mm
Parchet laminat Egger Stejar Melba natur EPL190 12mm